Forumana.com, Forum, Forum Sitesi, Forumlar

Forum KayıtForum Kayıt ForumForum OyunlarOyunlar MesajlarMesajlar GruplarGruplar Üye GruplarıYönetim RadyoFM DinleRadyoFM TwitterTwitter FacebookFacebook İletişimİletişim
 


Forum Forumlar Forum Sitesi Forum Grup Forum Albüm Forumları Okudum
Go Back   Forumana.Com - Forum, Forumlar, Forum Sitesi Eğitim & Öğretim Liseliler Matematik- Geometri

Matematik Soruları

 Matematik- Geometri forumunda yer alan Matematik Soruları konusu, Matematik Soruları Matematik Soruları Matematik Soruları -) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir? A) {5} B) {3,4,5} C) {3,4,5,6} D) {3,4} E) {1,4,5,6} 2-) I 3x-2 ...



Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 11-Kasım-2013, 16:29   #1 (permalink)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
Standart Matematik Soruları

Matematik Soruları

Matematik Soruları

-) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir?
A) {5}

B) {3,4,5}
C) {3,4,5,6}
D) {3,4}
E) {1,4,5,6}


2-) I 3x-2 I=11 denklemini sağlayan x değerinin çarpımı kaçtır?
A) -13
B) -9
C) -3
D) 9
E) 13


3-) x4+5x2+6=0 denkleminin çözüm kümesi A.Hdir?
A) {-3,-2}
B) {2,3}
C) {-1,1}
D) {-1,0}
E) Æ

4-) 3x+8 £ 2-3x eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?
A) (-¥,-1]
B) [-1,¥)
C) (-¥,¥)
D) [-1,1]
E) (-¥,-1)


5-) f(x)=3-2x ve g(x)=5 fonksiyonları için (fog)(-1) değeri kaçtır?
A) 7
B) 5
C) -1
D) -2
E) -7

6-) (x2,x+y)=(1,3) eşitliğini sağlayan (x,y) sıralı ikilisi nedir?
A) (1,-2)
B) (2,1)
C) (-1,4)
D) (1,4)
E) (4,-1)

7-) (-2,-1) ve (1,2) noktalarından geçen doğrunun denklemi nedir?
A) 2y-x=0
B) y-2x=0
C) y+x= -3
D) y-x=1
E) y+x=1

y-x=0 ve x+y-2=0 doğrularının kesim noktası nedir?
A) (2,2)
B) (-1,3)
C) (1,1)
D) (4,2)
E) (0,0)


9-) y= x2-ax+1 parabolünün (-1,3) noktasından geçmesi için a ne olmalıdır?
A) -3
B) -1
C) 0
D) 1
E) 3


10-) f(x)=1x fonksiyonu için f(-1/2)değeri kaçtır?
A) 1
B) -1
C) ½
D) -½
E) 0

11-) f(x)= log4x ise f(64) değeri kaçtır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5


Doğru Cevaplar

1 C
2 A
3 E
4 A
5 E
6 C
7 D
8 C
9 D
10 A
11 C





» Matematik Soruları - www.forumana.com

  Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Yukarıdaki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Etiketler
matematik, sorulari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:29.

Forum Künyemiz
Uyarı

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2011 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Açılış Tarihi : 05.12.2011
Kuruluş Tarihi : 20.11.2011
Hazırlayan & Tasarlayan : Forumana.Com
 

Sosyal paylaşım platformu olan Forumana.Com sitemizde, kullanıcılar 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumana.Com sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İletişim panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumana.Com yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.

Forum, Forumlar, Forum Sitesi, Etiket, Sitemap, Arşiv