Forumana.com, Forum, Forum Sitesi, Forumlar

Forum KayıtForum Kayıt ForumForum OyunlarOyunlar MesajlarMesajlar GruplarGruplar Üye GruplarıYönetim RadyoFM DinleRadyoFM TwitterTwitter FacebookFacebook İletişimİletişim
 


Forum Forumlar Forum Sitesi Forum Grup Forum Albüm Forumları Okudum
Go Back   Forumana.Com - Forum, Forumlar, Forum Sitesi Erkekce Vücut Geliştirme & Body

Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin!

 Vücut Geliştirme & Body forumunda yer alan Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin! konusu, Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin! Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin! Kurban bayramı tüketilen protein miktarının oldukça fazla olduğu bir zaman dilimidir. Fazla yağ ve tuz tüketimi sonucu kan basıncını çok artırarak hipertansif ...



Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 27-Aralık-2014, 16:04   #1 (permalink)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
Standart Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin!

Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin!



Kurban bayramı tüketilen protein miktarının oldukça fazla olduğu bir zaman dilimidir. Fazla yağ ve tuz tüketimi sonucu kan basıncını çok artırarak hipertansif krizlere ve kalp krizi gibi sağlık problemleriyle karşılaşılabilir.


Kurban bayramında sağlığımı korumak istiyorum diyorsanız uygun besin seçimi, bayram sofrasının doğru şekilde kurulması, tatlı tüketimi, gıda güvenliği, etlerin saklanması, hazırlanması ve doğru pişirme yöntemleri hakkındaki önerilere kulak vermelisiniz.


Kurban Bayramında Nelere Dikkat Etmelisiniz?


•Günde bir öğünden fazla et tüketmemeye özen gösterin. Kavurma veya kızartma yöntemiyle pişirilen etin sindirimi zor olduğu için kızarmış, soslu et yemekleri yerine haşlanmış veya ızgara etler tercih edin. Bayram yemeğimizi özellikle kurban etinin yağsız tarafından pişirmeye dikkat edin. Tek öğün ve fazla miktarda alınan her besin kalp hastalıklarında ani şikâyetlere sebep olabilir. Az az ve sık sık beslenin.


•Kavurma yapmak istiyorsanız etin kendi suyunu kullanarak kavurma yapabilirsiniz. Bayramdan sonra kemerlerin sıkmasını istemiyorsanız pişirme sırasında lezzet vermek amacıyla iç yağı, kuyruk yağı, tereyağı gibi yağ ilavesi yapmayın. Bayramda et tüketimi fazla olduğu için masadan tuzluğu ve sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerini kaldırın.


•Etin yanına hamur işi ve pilavı yerine buharda pişmiş sebzeler, çok az zeytinyağı ilave ederek hazırlanan sebze yemekleri, salatalar ile daha düşük kalorili, hafif ve sağlıklı menüler hazırlayın. Böylece C vitamini, potasyum gibi vitamin ve minerallerden zengin yeşil yapraklı sebzeler ve çiğ olarak tüketeceğiniz bol limonlu bir salata ette bulunan demirden daha fazla faydalanmanızı, fazla etin vücuda yapacağı toksik etkilerden korunmanızı sağlar.


•Mangal yapacaksanız etlerin yanında sebze ızgara da pişirin. Kansere zemin hazırlayan etkilerden korunmak için ızgara yapılırken etleri mümkün olduğu kadar kömürden uzak tutarak çok yüksek ısıda çok uzun süre pişirmekten, kavurmaktan ve kızartmaktan kaçının.


•Bol limon eklenmiş salata ve sebzelerle birlikte kurban eti tüketimi hazmı kolaylaştırır. Salatalara lezzet ve aroma katmak için limon+mandalin suyu karışımı ekleyin.


•Bayram sohbetlerinin olmazsa olması çay ve kahvedir. Etli bir yemeğin hemen üzerine çay-kahve içmek de etin içindeki demirin vücut tarafından kullanımını azaltacağı için çay-kahve tüketiminin yemekten 2,5 saat sonra olmasına dikkat edin.


•Bayram boyunca günde en az 12 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.


Tatlı seçimi dikkatli yapılmalı


Bayramlar tatlı, çikolata ikramlarının arttığı günlerdir. Gidilen her misafirlikte ikram edilen tatlıların tüketilmesi günde 3–4 porsiyon tatlı tüketilmesi anlamına gelir. Bu da kalori alımını ve basit şeker alımını önemli derecede artırır. Aşırı basit şeker tüketimi, kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olur. Özellikle diyabet, reaktif hipoglisemi, insulin direnci gibi hastalıklara sahipseniz tabağınıza aldığınız tatlılara çok dikkat etmelisiniz. Çünkü tüketilen tatlı kan şekerini hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yükseltir. Böylece hızlı acıkır ve daha fazla tatlı yemek istersiniz.


İkram edilen tatlıların beş gün gibi kısa bir sürenin sonunda alınan fazla kilolara dönüşmemesi için doğru tercihler yaparak bayramdan kilo almadan çıkmaya çalışın. İçlerinde çok fazla yağ, şeker, un bulunan kek, kurabiye, börek ve baklava gibi yiyecekler, bayram günlerinin vazgeçilmezi çikolatadan uzak durun. Bayram da olsa tatlı tercihlerinizi sütlü, meyveli hafif tatlılardan yana kullanarak meyve salataları, light dondurmalı meyve tatlıları veya light sütlü tatlılar tercih edin.


Unutmayın! 100 gram baklava 410 kalori, 1 kâse muhallebi 350 kalori, 100 gram irmik helvası 304 kalori, 1 adet şekerpare 145 kalori ediyor.


Diyetisyen Derya ZÜNBÜLCAN





» Formunuzu Bayrama Kurban Etmeyin! - www.forumana.com

  Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Yukarıdaki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Etiketler
bayrama, etmeyin, formunuzu, kurban


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:38.

Forum Künyemiz
Uyarı

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2011 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Açılış Tarihi : 05.12.2011
Kuruluş Tarihi : 20.11.2011
Hazırlayan & Tasarlayan : Forumana.com
 

Sosyal paylaşım platformu olan Forumana.com sitemizde, kullanıcılar 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumana.com sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İletişim panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumana.com yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.

Forum, Forumlar, Forum Sitesi, Etiket, Sitemap, Arşiv